top of page

Vesna Dukadinović-diplomirani psiholog

geštalt terapeut

 

  Živim u Beogradu, gde sam nakon osnovne i srednje škole završila Filozofski fakultet – smer klinička psihologija. Edukaciju iz geštalt terapije u trajanju od četiri godine započela sam 1996. godine u „Geštalt centru“- Mladen Kostić. Sertifikat za psihoterapiju sam dobila 2003. godine. 

  Od 1996-1999 radila sam kao klinički psiholog, sa odraslima i adolescentima, kao i roditeljima i decom predškolskog uzrasta pri razvojnom savetovalištu u Domu zdravlja Rakovica. Tokom 2000-te godine obavljala sam poslove psihologa na pedijatrijskom odeljenju Instituta za onkologiju u Beogradu. Kraći vremenski period bila sam zaposlena kao  stručni saradnik- psiholog u osnovnoj i srednjoj školi u Beogradu. Od 2001.godine radim  na poslovima stručnog saradnika- psihologa u Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ na Paliluli.

  Osim Geštalt terapije, područje mog interesovanja je oblast ranog razvoja dece. Završila sam obuke iz „Mentalne higijene razvojnog doba“, „Reedukacije psihomotorike“, „Psihoanalitičke psihoterapije dece“, „Psiholoških kriznih intervencija u obrazovanju“ kao i niz edukacija koje se odnose na stimulaciju ranog razvoja i promovišu dečju igru kao važan segment u učenju i napredovanju dece. Radeći u obrazovnom sistemu, nakon završene obuke učestvovala sam u individualnim i grupnim psihološkim kriznim intervencijama u osnovnim i srednjim školama.

  Imam višegodišnje iskustvo u individualnom radu sa odraslim klijentima kao i decom i njihovim roditeljima. U svom psihoterapijskom radu primenjujem geštalt principe, i verujem u moć svesnosti  koja je sama po sebi lekovita. Osoba koja je svesna, zna šta radi, zna kako radi i zna da ima mogućnost izbora.  

bottom of page