top of page

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA

Profesionalna orijentacija,stručno usavršavanje,odabir zanimanja

Tokom svog života donosite niz odluka o najrazličitijim životnim pitanjima i situacijama. Odluka koja sudbonosno utiče na kvalitet vašeg budućeg života jeste odluka o izboru  zanimanja. Zato je važno da je ne prepustite stihiji, slučaju, već promišljeno pristupite sagledavanju i odlučivanju.

Mi Vam nudimo podršku u kreiranju profesionalnog razvoja kroz definisanje profesionalnih ciljeva i donošenje odluka koje su značajne za profesionalni život.

Profesionalna orijentacija obuhvata dva susreta sa psihologom. Na prvom susretu klijent radi testove u pisanoj formi i radi se intervju sa njim i njegovim roditeljem/ starateljem (ako se radi o maloletnom detetu). Pismena testiranja obuhvataju testove sposobnosti (opšte i specijalne), ineresovanja i ličnosti. Ovaj susret može da traje oko dva sata. Testovi se zatim pregledaju i analiziraju i na osnovu dobijenih informacija na drugom susretu psiholog  prezentuje dobijene rezultate i daje preporuku, profesionalno usmerava klijenta koji je najadekvatniji izbor obrazovnog profila, škole, zanimanja, kojim će se u budućnosti baviti. Ovaj susret može trajati oko 45 minuta.

Profesionalna orijentacija je namenjena maturantima osnovnih škola, maturantima srednjih škola, onima koji žele da se prekvalifikuju, onima koji žele da promene školu, fakultet.

Profesionalnu orijentaciju vodi diplomirani školski psiholog. 

bottom of page