top of page

O Nama

Mladen Kostic gaps psihoterapeut

ПОЧАСНИ ПРЕДСЕДНИК ГАПС-а

                                                           Младен Костић                                                              

1932 - 2021

 Специјалиста клинички психолог, гешталт психотерапеут, едукатор и супервизор

Ин мемориам

Младен Д. Костић је оставио за психотерпију непроцењиво благо. Зачетник Гешталт правца у бившој Југославији, после распада Југославије оснива Гешталт Центар у којем су се школовали будући психотерапеути. Гешталт Центар је изнедрио врсне гешталт психотерапеуте и гешталт саветнике не само из Србиије, већ и из  Федерације Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Словеније и Црне Горе.

Залагао се за темељно школовање психотерапеута и стављање психотерапије у законске оквире. На Младенову иницијативу Гешталт Центар је  уједињен са ГАПС-ом 2018. године и од тада Гапс преузима школовање будућих гешталт терапеута и саветника, те Младеново дело овим уједињењем наставља да живи.

Професоре Младене, Ваш рад, посвећеност и стручност ће бити пут којим ће се ГАПС водити у раду, пут који неће дозволити да Ваш рад и Ваше име постану историја.

Хвала Вам на стотинама школованих Гешталт терапеута, хвала Вам на пруженом знању и указаном поверењу.

Нек Вам је Вечна слава и велико Хвала!

По завршеним студијама психологије на Филозофском факултету у Београду две године сам провео на постдипломским студијма из области Школске психологије а пет година као психолог у Савезном заводу за  здравствену  заштиту као секретар комисија за ментално

здравље и здравствено васпитање. Највећи део радног стажа провео сам у Институту за ментално здравље у Београду - на Клиничком одељењу за неурозе и гранична стања и у Диспанзеру за одрасле - Одсеку за брак и породицу. Већи део мог посла било је индивидуално, групно и породично саветовање и психотерапија, едукација психолога и лекара и дијагностичко психолошко испитивање пацијената, а затим учествовање у тимском раду, едукацији медицинских сестара и истраживањима. Један сам од оснивача Саветовалишта за младе при Дому омладине у Београду у коме сам једном недељно после подне радио више од две деценије. После вишегодишње едукације из области Гешталт терапије у нашој земљи и иностранству водио сам бројне едукативне групе у Србији, Хрватској,Словенији и Македонији. Гешталт центар у Београду сам основао 1991.године и од 1994. године целокупна моја професионална активност одвија се у оквиру овог Центра. Едукативне групе сада водим у Београду као и   индивидуални  и  породични психотерапијски  рад.

Vesna Milic gaps psihoterapeut

PREDSEDNICA ASOCIJACIJE

 

Vesna Milić,  geštalt psihoterapeut

​Završila sam Filozofski fakultet, Univerziteta u Beogradu, katedra za pedagogiju 1988. godine. Od 2006. do 2010. godine sam se školovala za psihopterapeutra u Geštalt centru Mladena Kostića, kliničkog psihologa i geštalt terapeuta. Prvi osnovni.nivo sam pohadjala i uspešno završila od 2006. do 2008. godine, a drugi, viši nivo od 2008. do 2010. godine. Te godine sam položila završni ispit. Diploma o završenom drugom stepenu mi je izdata 2011. godine, a sertifikat o psihoterapiji mi je dodeljen 2014. godine. Kao psihološki savetnik sam radila od 2006. godine, a kao psihoterapeut od 2014. godine.

Nacionalni sertifikat za psihološkog savetnika udruzenja za psihoterapiju, savetovanje i koucing sam dobila 2009. godine, a 2010. godine dobila sam Evropski sertifikat za psihološkog savetnika.

​Sertiifikat i licencu za psihoterapeuta dobila sam 2014. godine i postala član Saveza društava psihoterapeuta Srbije.

 

Sonja Subotic gaps psihoteapeut

Sonja Subotić, geštalt psihoterapeut

Diplomirala sam na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta 1990. godine i stekla zvanje- diplomirani školski psiholog- pedagog. Posle fakulteta, radila sam kao profesor psihologije u Medicinskoj  školi i kao spoljni saradnik u Bebi servisu. Posedujem  diplomu Pedagoške akademije i zvanje Učitelj i iskustvo u ovom poslu od 1994-2000. godine u OŠ,,Lazar Savatić“ u Zemunu. Od 2000. godine radim kao stručni saradnik- školski psiholog u OŠ,,Filip Višnjić“ u Beogradu. Savetodavnim radom aktivno se bavim od 2012. a psihoterapeutskim od 2014. Kao saradnik psiholog/ psihoterapeut radim od 2016. godine u logopedskom centru sa decom i njihovim roditeljima kao podrška  logopedskom i defektološkom tretmanu.

 

Katarina Vrcan gaps psiholog pedagog

Катарина Врцан, дипломирани школски психолог-педагог

 

Рођена сам у Љубовији где сам завршила основну и средњу школу. По завршетку средње школе уписала сам Филозофски факултет одсек школска психологија-педагогија где сам и дипломирала 1988. године.  Радим  као школски психолог у основној школи  „Бошко Палковљевић Пинки“ у Батајници од 1996. године. Пре тога радила сам на одређено време у Школи за слепу и слабовиду децу „Вељко Рамадановић“ у Земуну и као школски психолог у Петој београдској гимназији. Све време сам се стручно усавршавала. Похађала сам и више семинара за професионалну оријентацију као и за проблеме адолесценције, учења, инклузивног образовања и сл.

ves.jpg

Vesna Dukadinović-diplomirani psiholog

geštalt terapeut

 

Živim u Beogradu, gde sam nakon osnovne i srednje škole završila Filozofski fakultet – smer klinička psihologija. Edukaciju iz geštalt terapije u trajanju od četiri godine započela sam 1996. godine u „Geštalt centru“- Mladen Kostić. Sertifikat za psihoterapiju sam dobila 2003. godine.

Od 1996-1999 radila sam kao klinički psiholog, sa odraslima i adolescentima, kao i roditeljima i decom predškolskog uzrasta pri razvojnom savetovalištu u Domu zdravlja Rakovica. Tokom 2000-te godine obavljala sam poslove psihologa na pedijatrijskom odeljenju Instituta za onkologiju u Beogradu. Kraći vremenski period bila sam zaposlena kao  stručni saradnik- psiholog u osnovnoj i srednjoj školi u Beogradu. Od 2001.godine radim  na poslovima stručnog saradnika- psihologa u Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ na Paliluli.

Osim Geštalt terapije, područje mog interesovanja je oblast ranog razvoja dece. Završila sam obuke iz „Mentalne higijene razvojnog

Ana Balaban gaps savetnik

Ana Balaban, diplomirani pedagog, Geštalt savetnik

 

Obrazovanje:

Nakon Zemunske gimnazije završila sam Filozofski fakultet, Univerziteta u Beogradu, smer pedagogija, diplomirala sam sa ocenom deset, 2005. godine.

Radno iskusustvo:

- Tokom studija stekla sam značajno iskustvo u radu sa decom koja imaju teškoće u učenju.

- Od 2005. godine radim kao pedagog, stručni saradnik i nastavnik građanskog vaspitanja u osnovnoj školi ,,Filip Višnjić” u Beogradu. Bavim se savetodavnim i pedagoško-instruktivnim radom. Na čelu sam nekoliko školskih timova. Osnivač sam i dugogodišnji mentor učeničkog parlamenta u školi.

Selma Ćatović GAPS psihoterapeut

 Селма Ћатовић, гешталт психотерапеут

Завршила сам средњу медицинску школу у Београду, а  затим Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију. Имам звање дипломираног специјалног педагога од 2009. године, као и диплому за  Гешталт саветника од 2011. године и психотерапеута од 2015. године. Едукацију за Гешталт саветника и терапеута сам завршила У „Гешталт центру –Београд“, код Младена Костића. Поседујем национални сертификат  за психолошко саветовање и психотерапију Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије.

Запослена сам као стручна сарадница у Савезу за церебралну и дечију парализу Србије од 2015. године, а пре тога сам радила као породична сарадница у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у  Звечанској и као стручна сарадница у Дневном центру за децу улице,

Vera Govedarica_edited.jpg

Vera Govedarica, geštalt psihoterapeut

 

Rođena u Beogradu gde sam završila Filološku gimnaziju i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, smer za prevenciju i tretman poremećaja ponašanja. Diplomirani sam specijalni pedagog. Uporedo sa osnovnim studijama sa završila četvorogodišnju edukaciju u Geštalt centru.

Od 2008. godine radim kao psihološki savetnik, a od 2013. kao psihoterapeut. Pored četvorogodišnjeg rada na sebi ( u ulozi klijenta ) , dodatno sam išla 3 godine na kauč psihoanalizu.

Volontiranje je važan deo moje karijere . Od 2013. do 2016. sam volontirala u Pravoslavnom savetodavnom centru kao psihološki savetnik.

Od 2014. volontiram u Udruženju obolelih od reumatskih bolesti Srbije gde, kao psihoterapeut, vodim grupu pacijenata u cilju pružanja psihosocio-emocionalne podrške kroz grupni rad.

Kao radni terapeut, stalno sam zaposlena od 2008. godine u Ustanovi socijalne zaštite gde radim sa autističnim i odraslim licima sa teškoćama u intelektualnom funkcionisanju.

Od 2015. godine , kao spoljni saradnik ( psihoterapeut ) radim u Edukativnom centru Govedarica- Ristić.

ANA TODOROVIC.jpg

Ana Todorović, strukovni nutricionista / dijetetičar

 

Završila sam višu medicinsku školu, smer viši dijetetičar – nutricionista, 2007. godine.

Od 2008. godine radim u Domu zdravlja Savski venac – Prevetivni centar u zvanju: Strukovni nutricionista / dijetetičar – Specijalista javnog zdravlja.

Visoku zdravstvenu školu strukovih studija završila sam 2015. godine, u Beogradu na smeru - Specijalističke studije iz oblasti Javnog zdravlja, za ishranu dece i adolescenata.

Od 2008. godine bavim se sledećim poslovima:

  • Savetodavni rad vezan za pravilnu ishranu;

  • Promena navika i poboljšanje zdravstvenog stanja različitih populacionih grupa: dece, adolescenata, trudnica, dojilja, gojaznih, pacijenata sa dijabetesom i hipertenzijom;

  • Podrška obolelima od karcinoma u periodu oporavka;

  • Rad sa pacijentima sa poremećajem u ishrani, kao što je

image0 slavko.jpg

Marijana Belić Narandzić, Geštalt savetnik

Srednja Medicinska škola  (2006-2010).

Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju-oligo smer, Beograd (2010-2016)

Geštalt savetnik 2015-2018.

 

Od 2019

Udruženje “Budi moj svet”, Ljubice Ivošević Dimitrov 17b, Beograd budimojsvet@gmail.com, +38162538678.

Geštalt savetnik, oligofrenolog.

Stručni saradnik i konsultant udruženja koje se bavi socijalnom inkluzijom odraslih osoba sa smetnjama u razvoju.

Učesnik u organizaciji i realizaciji radionica sportsko-rekreativnog tipa,unapredjivanje socijalnih veština i samoposluživanja

Saradnja sa roditeljima u cilju rešavanja problema sa kojima se susreću

Ivana Radojevic, psihoterapeut GAPS.jpg

Ivana Radojević, gestalt psihoterapeut
 

Nakon osnovnih studija na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehablitaciju, nastavila je dalje obrazovanje i obučavanje iz oblasti psihološkog savetovanja i psihoterapije pri Geštalt Centru u Beogradu, a potom i postdiplomske studije iz primenjene psihologije.
 

Od 2005.godine do danas, njen razvoj kompetencija i usavršavanje odvijaju se pri brojnim nacionalnim i medjunarodnim organizacijama, centrima, društvima i udruženjima. Naklonjena je radu sa mladjom populacijom, kao i grupnom radu.
 

Od 2010.godine radi kao psihoterapeut u privatnom savetovalištu i kao stručni saradnik u osnovnoj školi u Beogradu. 
 

bottom of page