top of page

O Nama

Mladen Kostic gaps psihoterapeut

ПОЧАСНИ ПРЕДСЕДНИК ГАПС-а

                                                           Младен Костић                                                              

1932 - 2021

 Специјалиста клинички психолог, гешталт психотерапеут, едукатор и супервизор

Ин мемориам

Младен Д. Костић је оставио за психотерпију непроцењиво благо. Зачетник Гешталт правца у бившој Југославији, после распада Југославије оснива Гешталт Центар у којем су се школовали будући психотерапеути. Гешталт Центар је изнедрио врсне гешталт психотерапеуте и гешталт саветнике не само из Србиије, већ и из  Федерације Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Словеније и Црне Горе.

Залагао се за темељно школовање психотерапеута и стављање психотерапије у законске оквире. На Младенову иницијативу Гешталт Центар је  уједињен са ГАПС-ом 2018. године и од тада Гапс преузима школовање будућих гешталт терапеута и саветника, те Младеново дело овим уједињењем наставља да живи.

Професоре Младене, Ваш рад, посвећеност и стручност ће бити пут којим ће се ГАПС водити у раду, пут који неће дозволити да Ваш рад и Ваше име постану историја.

Хвала Вам на стотинама школованих Гешталт терапеута, хвала Вам на пруженом знању и указаном поверењу.

Нек Вам је Вечна слава и велико Хвала!

По завршеним студијама психологије на Филозофском факултету у Београду две године сам провео на постдипломским студијма из области Школске психологије а пет година као психолог у Савезном заводу за  здравствену  заштиту као секретар комисија за ментално

здравље и здравствено васпитање. Највећи део радног стажа провео сам у Институту за ментално здравље у Београду - на Клиничком одељењу за неурозе и гранична стања и у Диспанзеру за одрасле - Одсеку за брак и породицу. Већи део мог посла било је индивидуално, групно и породично саветовање и психотерапија, едукација психолога и лекара и дијагностичко психолошко испитивање пацијената, а затим учествовање у тимском раду, едукацији медицинских сестара и истраживањима. Један сам од оснивача Саветовалишта за младе при Дому омладине у Београду у коме сам једном недељно после подне радио више од две деценије. После вишегодишње едукације из области Гешталт терапије у нашој земљи и иностранству водио сам бројне едукативне групе у Србији, Хрватској,Словенији и Македонији. Гешталт центар у Београду сам основао 1991.године и од 1994. године целокупна моја професионална активност одвија се у оквиру овог Центра. Едукативне групе сада водим у Београду као и   индивидуални  и  породични психотерапијски  рад.

Vesna Milic gaps psihoterapeut

PREDSEDNICA ASOCIJACIJE

 

Vesna Milić,  geštalt psihoterapeut

​Završila sam Filozofski fakultet, Univerziteta u Beogradu, katedra za pedagogiju 1988. godine. Od 2006. do 2010. godine sam se školovala za psihopterapeutra u Geštalt centru Mladena Kostića, kliničkog psihologa i geštalt terapeuta. Prvi osnovni.nivo sam pohadjala i uspešno završila od 2006. do 2008. godine, a drugi, viši nivo od 2008. do 2010. godine. Te godine sam položila završni ispit. Diploma o završenom drugom stepenu mi je izdata 2011. godine, a sertifikat o psihoterapiji mi je dodeljen 2014. godine. Kao psihološki savetnik sam radila od 2006. godine, a kao psihoterapeut od 2014. godine.

Nacionalni sertifikat za psihološkog savetnika udruzenja za psihoterapiju, savetovanje i koucing sam dobila 2009. godine, a 2010. godine dobila sam Evropski sertifikat za psihološkog savetnika.

​Sertiifikat i licencu za psihoterapeuta dobila sam 2014. godine i postala član Saveza društava psihoterapeuta Srbije.

 

Sonja Subotic gaps psihoteapeut

Sonja Subotić, geštalt psihoterapeut

Diplomirala sam na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta 1990. godine i stekla zvanje- diplomirani školski psiholog- pedagog. Posle fakulteta, radila sam kao profesor psihologije u Medicinskoj  školi i kao spoljni saradnik u Bebi servisu. Posedujem  diplomu Pedagoške akademije i zvanje Učitelj i iskustvo u ovom poslu od 1994-2000. godine u OŠ,,Lazar Savatić“ u Zemunu. Od 2000. godine radim kao stručni saradnik- školski psiholog u OŠ,,Filip Višnjić“ u Beogradu. Savetodavnim radom aktivno se bavim od 2012. a psihoterapeutskim od 2014. Kao saradnik psiholog/ psihoterapeut radim od 2016. godine u logopedskom centru sa decom i njihovim roditeljima kao podrška  logopedskom i defektološkom tretmanu.

 

Katarina Vrcan gaps psiholog pedagog

Катарина Врцан, дипломирани школски психолог-педагог

 

Рођена сам у Љубовији где сам завршила основну и средњу школу. По завршетку средње школе уписала сам Филозофски факултет одсек школска психологија-педагогија где сам и дипломирала 1988. године.  Радим  као школски психолог у основној школи  „Бошко Палковљевић Пинки“ у Батајници од 1996. године. Пре тога радила сам на одређено време у Школи за слепу и слабовиду децу „Вељко Рамадановић“ у Земуну и као школски психолог у Петој београдској гимназији. Све време сам се стручно усавршавала. Похађала сам и више семинара за професионалну оријентацију као и за проблеме адолесценције, учења, инклузивног образовања и сл.

Ivana Radojevic, psihoterapeut GAPS.jpg

Ivana Radojević, gestalt psihoterapeut
 

Nakon osnovnih studija na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehablitaciju, nastavila je dalje obrazovanje i obučavanje iz oblasti psihološkog savetovanja i psihoterapije pri Geštalt Centru u Beogradu, a potom i postdiplomske studije iz primenjene psihologije.
 

Od 2005.godine do danas, njen razvoj kompetencija i usavršavanje odvijaju se pri brojnim nacionalnim i medjunarodnim organizacijama, centrima, društvima i udruženjima. Naklonjena je radu sa mladjom populacijom, kao i grupnom radu.
 

Od 2010.godine radi kao psihoterapeut u privatnom savetovalištu i kao stručni saradnik u osnovnoj školi u Beogradu. 
 

Ana Balaban gaps savetnik

Ana Balaban, diplomirani pedagog, Geštalt savetnik

 

Obrazovanje:

Nakon Zemunske gimnazije završila sam Filozofski fakultet, Univerziteta u Beogradu, smer pedagogija, diplomirala sam sa ocenom deset, 2005. godine.

Radno iskusustvo:

- Tokom studija stekla sam značajno iskustvo u radu sa decom koja imaju teškoće u učenju.

- Od 2005. godine radim kao pedagog, stručni saradnik i nastavnik građanskog vaspitanja u osnovnoj školi ,,Filip Višnjić” u Beogradu. Bavim se savetodavnim i pedagoško-instruktivnim radom. Na čelu sam nekoliko školskih timova. Osnivač sam i dugogodišnji mentor učeničkog parlamenta u školi.

Selma Ćatović GAPS psihoterapeut

 Селма Ћатовић, гешталт психотерапеут

Завршила сам средњу медицинску школу у Београду, а  затим Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију. Имам звање дипломираног специјалног педагога од 2009. године, као и диплому за  Гешталт саветника од 2011. године и психотерапеута од 2015. године. Едукацију за Гешталт саветника и терапеута сам завршила У „Гешталт центру –Београд“, код Младена Костића. Поседујем национални сертификат  за психолошко саветовање и психотерапију Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије.

Запослена сам као стручна сарадница у Савезу за церебралну и дечију парализу Србије од 2015. године, а пре тога сам радила као породична сарадница у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у  Звечанској и као стручна сарадница у Дневном центру за децу улице,

Vera Govedarica_edited.jpg

Vera Govedarica, geštalt psihoterapeut

 

Rođena u Beogradu gde sam završila Filološku gimnaziju i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, smer za prevenciju i tretman poremećaja ponašanja. Diplomirani sam specijalni pedagog. Uporedo sa osnovnim studijama sa završila četvorogodišnju edukaciju u Geštalt centru.

Od 2008. godine radim kao psihološki savetnik, a od 2013. kao psihoterapeut. Pored četvorogodišnjeg rada na sebi ( u ulozi klijenta ) , dodatno sam išla 3 godine na kauč psihoanalizu.

Volontiranje je važan deo moje karijere . Od 2013. do 2016. sam volontirala u Pravoslavnom savetodavnom centru kao psihološki savetnik.

Od 2014. volontiram u Udruženju obolelih od reumatskih bolesti Srbije gde, kao psihoterapeut, vodim grupu pacijenata u cilju pružanja psihosocio-emocionalne podrške kroz grupni rad.

Kao radni terapeut, stalno sam zaposlena od 2008. godine u Ustanovi socijalne zaštite gde radim sa autističnim i odraslim licima sa teškoćama u intelektualnom funkcionisanju.

Od 2015. godine , kao spoljni saradnik ( psihoterapeut ) radim u Edukativnom centru Govedarica- Ristić.

image0 slavko.jpg

Marijana Belić Narandzić, Geštalt savetnik

Srednja Medicinska škola  (2006-2010).

Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju-oligo smer, Beograd (2010-2016)

Geštalt savetnik 2015-2018.

 

Od 2019

Udruženje “Budi moj svet”, Ljubice Ivošević Dimitrov 17b, Beograd budimojsvet@gmail.com, +38162538678.

Geštalt savetnik, oligofrenolog.

Stručni saradnik i konsultant udruženja koje se bavi socijalnom inkluzijom odraslih osoba sa smetnjama u razvoju.

Učesnik u organizaciji i realizaciji radionica sportsko-rekreativnog tipa,unapredjivanje socijalnih veština i samoposluživanja

Saradnja sa roditeljima u cilju rešavanja problema sa kojima se susreću

bottom of page