top of page
  • Writer's pictureGAPS

Psihoterapeut Beograd - Kako do uspeha?

Updated: Nov 17, 2019




Kako do uspeha?

Šta je uspeh? Pitanje koje se tretira filozofski, sociološki, kulturološki psihološki.Šta je za vas uspeh? Vama koji još uvek niste svesni šta želite u životu i koje ciljeve pred sobom želite da postavite možda će ovaj tekst biti pokretački impuls i inspiracija u otkrivanju samog sebe, a vama koji već imate cilj pred sobom nudimo alatku koju možete da iskoristite na putu ka postizanju uspeha.

Na skali od jedan do pet odgovorite sebi koliko ste uspešni na poslovnom planu? Na ljubavnom? Porodičnom ili nekom drugom polju koji je bitan za vas? Naše funkcionisanje nije ravna linija. Jednog trenutka nam je jedno važno a drugog nešto drugo.Mnoge naše podličnosti odredjuju u šta ćemo da ulažemo energiju, da se mobilišemo i da stupamo u akciju. Motivacioni govori mogu trenutno da pomognu da se mobilišete i aktivirate. Trajno stanje i stremljenje ka uspehu može da se postigne ukoliko ono što radite jeste ono što volite i želite.

Motivacija

Odricanje

Disciplina

Istrajnost


Gde ste najslabiji? Možda vam je motivacija mala ili niste spremni na odricanja? Možda niste dovoljno disciplinovani i istrajni?


Da biste uspeli morate na prvom mestu da budete jako motivisani. Motivacija sama po sebi nije dovoljna ukoliko niste spremni na odricanje.Velika motivacija i spremost da se nečega odreknete uz disciplinovanost i istrajnost dovodi do toga da uspeh postaje zagarantovan.

Pokušajte da se setite neke situacije u kojoj ste želeli da ostvarite neki cilj. Da li ste ga ostvarili? Ako jeste prešli ste put uspeha. Ako niste, možda želite da pokušate ponovo?Ukoliko ste rešili da pokušate ponovo pogledajte dobro MODI.Gde ste najslabiji?Ako ste najslabiji u motivaciji preispitajte svoje stavove, želje, mogućnosti. Istražite da li je to što radite stvarno ono što želite. Ako niste spremni da se odreknete nečega u cilju postiznja cilja preispitajte snage sabotera u vama. Disciplina se vežba, pa ukoliko imate dovoljno motivacije uspećete i sa disciplinom.Ukoliko ste se vratili na stari cilj može se reći da ste i istrajni


Završite rečenicu: Za mene je uspeh......


Ukoliko se budete pridržavali principa iz MODI uspeh će doći sam po sebi.


Srećan čovek je onaj koji ima cilj pred sobom i koji taj cilj realizuje. Relizacija postavljenog cilja je uspeh!


Vesna Milić, geštalt psihoterapeut

498 views0 comments
bottom of page